img img img img

ABSA CAPE EPIC

O NOUA AVENTURA PENTRU ECHIPA PICARDE
Dupa ce a trecut prin momente grele in Africa de Sud, in 2013,  provocarea a reinceput. Nicolas Ferré si Benjamin Bachelet, ne vor duce pe cele mai haotice si abrupte drumuri in aceasta cursa legendara, versiunea 2014.
Obiectiv, a termina in top 100 in aceasta provocare, pe langa cei care au terminat in top 100 anul trecut.


ABSA CAPE EPIC 2014 – NEIMBLANZITA CURSA AFRICANA DE MTB
La 8 ianuarie s-a desfasurat a 11-a editie de Absa Cape Epic. Pentru aceasta noua aventua, care va debuta la 23 martie 2014, o noua ruta este trasata : astfel ca cei 1200 amatori de biciclete vor parcurge 718 km de peisaje dificile si interesante. Acesta cursa se va desfasura pe distante ostile intinse in timpul celor 8 ore, traversand locuri inedite ca Robertson, Greyton si Oak Valley Wine Estate, pentru a ajunge in final la Wine Estate Lourensford, confor, traditiei de dupa 2007. ACCESATI

O CURSA CU TOATE PROVOCARILE
Cursa VTT are reputatia ca fiind cea mai dificila si este si cea mai prestiogioasa :
- 698 km de parcurs
- 15 650 m de denivelari
- 600 echipe a cate 2 competitori

Pentru Nicolas Ferré si EvensStievenart, cei 2 picarzi ; Capul Epic are 2 obiective :
trairea unei aventuri comune
purtarea culorilor asociatiei T.E.D care lupta pentru ajutarea tinerilor care sufera de autism si care doreste de asemenea, sa ofere ajutor familiilor acestora
"Constienti de sansa de a fi sanatosi, dorim sa profitam de aceasta provocare fizica, mentala si umana, pentru a ne aduce aportul si a face descoperita asociata Cu T.E.D altfel".Citat de Nicolas si Evans


O ACTIUNE SOLIDARA REFERITOARE LA ASOCIATI ON T.E.D AUTREMENENT
Asociatia On T.E.D autrement are scopul de a ajuta un baietel, Victor si alti copii bolnavi de autism si de a gasi de asemenea modalitati de dezvoltare si ajuorare a familiilor lor. asociatia On T.E.D autrement are ca obiectiv :
-  a sensibiliza aspectele privind autismul si a gasi metode de dezvoltare si de a promova metodele educative si comportamentale care poate trata
- de a alerta asupra necesitatii unui diagnostic precoce
- de a informa paarintii asupra drepturilor
- de a apela la generozitate si a strange fonduri : pentru a finanta ingrijirea  intensiva de comportament si de dezvoltare
- pentru Victor si pentru alti copii
- pentru a finanta formarea profesionala a parintilor si a altor persoane implicate
- pentru a pune la dispozitie materialele pedagogice necesare


LACATELE EXTRME
Gama de lacate Thirard Raid-Adventure a fost conceputa pentru a veni in ajutorul aventurierilo, purtatori ai valorilor ca angajamentul, deschiderea catre lume si respect pentru mediu. Noi toti trebuie sa urmam provocarile si sa ne trasam propriul drum in viata. Pentru a raspunde acestei provocari, trebuie sa ne construim baze solide, sa beneficiem de resursele necesare, sa urmam provocari si cu care se confrruta aventurierii extremului.
Dar traim de asemenea, in interdependenta cu lumea care ne inconjoara. Trebuie sa ne unim propriul drum cu al altora respectand planeta mama. Trebuie gasit un echilibru in intregul sistem care este din ce in ce mai mult globalizat Raid-Adventure se inscrie cu totul in aceasta provocare.
Thirard, care se afla in toata Europa, poarta acest spirit de aventurier pentru dezvoltarea tuturor activitatilor sale.
Lacatele extreme exista, de asemenea, pentru a dezvalui aventurierul extrem care exista in voi !

Retrospectiva 2013 : TRAIREA UNEI AVENTURI IESITE DIN COMUN
A participa la o cursa care are reputatia ca fiind cea mai dificila din lume, este o cu totul o aventura.
Nicolas : "Aceasta provocare va fi foarte grea si dificila, fizic. Mintea va juca feste. Astazi sunt in cautarea acestor emotii si cred ca vom fi serviti."
Dar acest proiect al Raid-Adventure, este de asemenea, inainte de toate, o poveste de regasire. Inainte de toate , pe Nicolas si Evans ii leaga de atatia ani o mare prietenie. Intalnirea cu alte persoane, fie Alain Prost sau parintii lui Hugo, tin de autism. De asemenea si regasirea cu sine. Pentru noi, complici, aceasta Raid Adventure este oportuna :
Evens :«Pentru a imi gasi furia, am nevoie de noi provocari. Imi vine apoi in minte, un articol de o cursa realizata de prietenul si coechipierul meu la trofeul Andors 2012, Alain Prost. Acum cateva saptamani mi-a povestit aventura sa la Cape Epic 2012. Mi-a povestit cele 8 zile de cursa… Spirit de echipa, competitie, pregatire, tehnica, gestionare, peisajul unei carti postale… In cateva minute, imi vine in minte. La aceasta cursa de care mi-a vorbit, intr-o zi, trebuie sa particip si eu »

Nicolas : «Cand Evans mi-a propus aceasta provocare, Cape Epic, am acceptat imediat, am o dorinta imensa de a descoperi ! La urmatoarea carte postala, peisajul este o motivare importanta, pe langa schimbarile dintre concurenti si locurile care ma atrag… am nevoie de timp sa ma pregatesc provocarii, sa ma expun progresului si sa pot vedea in cele din urma cat de departe pot merge».

Ore de antrenament si pregatire mintala. O vointa de neclintit care a inceput chiar inainte de programul lor :  «In ciuda nesfarsitei liste de inregistrare si a celor 20 000 cereri de inscriere pentru doar 600 echipe, am avut acceptul de a participa provocarii din 2013. Un noroc incredibil ! ».
Astfel ca nimic nu este imposibil pentru aventurierii extremului !