img img img img

Ocean addict

OCEAN ADDICT
Pasionati de navigatie si mari aparatori ai mediului inconjurator, Eric Defert si Pierre Yves DURAND, strabat marea in spiritul culorilor solidaritatii, pentru visurile copiilor, pentru senebilizarea protejarii marine si pentru importanta angajamentului total. Dupa ce au batut recordul traversarii Mediteranei, Eric Si Yves, lanseaza o noua provocare de traversare a Mediteranei : o tentativa care va avea loc in octombrie sau noiembrie dupa conditiile meteo.

PROVOCARE BLUE ADVENTURE 2014 : TRAVERSAREA MARII MANECII
In ceea ce priveste acest proiect, va propunem sa le impartasiti si sa le comunicati calatorilor maritimi extremi. A naviga pe un catamaran de 6 m in deplina siguranta unde omul, natura si tehnologia sunt in centrul proiectului. Cei 2 cooechipieri, uniti de o dorinta a aventurii, sunt imbarcati pe catamaranul lord de 5,50 m.
Cei doi navigatori, Eric DEFERT si Pierre Yves DURAND au reusit sa intreaca recordul traversarii Marii Manecii in catamaranul sport (nelocuibil), detinut incepand cu 2011 de navigatorii Yvan Bourgnon et Karine Baillet.

OBIECTIV : PARCURGEREA A 200 KM IN MAI PUTIN DE 7 ORE SI 42 MINUTE
O oportunitate meteo este deschisa si speram ca vor fi conditii ideale de navigare pe parcursul intregii calatorii pentru inrecerea recordului. Dar pentru a finaliza calatoria, trebuie sa evite capcanele acestei traiectorii care nu este alta decat autostrada maritima a Marii Manecii.
«Ne place sa avem poze care arata dimensiunile dintre mica noastra ambarcatiune si navele de marfa si feriboturi ». Dupa Éric Defert nu este un motiv de ingrijorare :
«Pierre-Yves este innascut pentru asa ceva : este campion al Frantei de 25 de ani. Eu sunt mai putin dar am obiceiului de a face curse de catamaran…».

Cooechipierul de 37 ani are deja multe curse la activ, notabile Transat Jacques Vabre, Ruta Rhum si Solitaire du Figaro…  «deja cu ajutorul THIRARD». Daca cei 2 cooechipieri au avut putine sanse de a lucra impreuna, colaborarea lor este data de gustul aventurii. Dincolo de recordurile sportive, ei viseaza la aventuri umane, de tipul celor care se impart in lung si in lat. THIRARD, care sprijina aventurierii extremului prin Blue-Adventure, este mandru de a impartasi aceasta incercare de record de a traversa Marea Manecii in catamaranul sport.

VREMEA ESTE DECISIVA PENTRU UN CURS DELICAT
Dupa mai multe saptamani de pregatire, Éric Defert si Pierre-Yves Durand au putut profita de conditii meteo favorabile. O sansa decisiva pentru intrecerea recordului. Acest lucru a influentat partial recordu anterior de traversare a Manecii, detinut de Yvan Bourgnon et Karine Baillet (7 h 42). «Este o oarecare diferenta de 1 nod. Ei au avut 13 iar noi 14 noduri». Vantul care ar fi putut ajuta a cam lipsit. «A fost putin efort fizic, a avut destul vant in fata, 25 noduri». Cei doi navigatori au gestionat perfect cursa si au evitat capcanele. Aventura a fost ca o reintalnire.

O calaatorie nebuna in care cei 2 navigaatori au trebuit sa anticipeze miscarile vantului si sa negocieze fiecare miscare a valului, «conditii dure pentru barca. Deci nu am avut prea mult loc de manevre. A fost nevoie de folosirea valurilor, a materialelor si de a ramane vigilenti. ». Pot spune ca caatamaranul lor de 5,5 m nu se poate compara cu feriorurile si navele de marfa. Si au fost destule pe aceastaa ruta maritima. «Am fost mai rapizi deccat ele. Ne-am jucat cu siguranta, am trecut prin spatele unei nave de marfa».
O TRAVERSARE EPICA DE 6H 57 MIN
La sosirea lor pe coasta Finistère (Roscoff - Bretagne), cei doi navigatori, cu ochii mari, nu si-au putut ascunde bucuria : « Suntem incantati. Incantati ! Am avut un proiect  si obiectivul a fost atins ! » a explicat Éric Defert. Au fost felicitati de prietenii lor. « Au fost niste oameni… Bigoudens, da, cei care au calatorit », subliniaza Éric Defert. Cei doi cooechipieri nu au uitat sa multumeasca sponsorilor si tuturor celor care au incurajat proiectul prin platforma crowdfounding  KissKissBankBank.

AVENTURA CONTINUA… IN 2014
Prin recordul de buzunar, Éric Defert si Pierre-Yves Durand finalizeaza proiectul. In primul rand, vor edita imaginile surprinse in timpul traversarii. Vor prezenta apoi filmul in scoli in timp ce vor incuraja copii sa isi urmeze visurile.
Visele, dorinta pentru proiect si un gram de nebunieii caracterizeaza pe cei doi capitani. Animati de provocare si de dorinta aventurii, ei pregatesc déjà recordul traversarii Mediteranei pentru 2014 ! Pentru asta, Thirard este mandru sa sprijine acesti aventurieri, pentru toate valorile.

PREMII - PIERRE YVES DURAND
2012
* Locul I la Nationala AHPC
* Locul 6 la Nationala F18
* Locul 2 la Cataglenn
* Campion al Raidului Bretaniei
2011
* locul I la Armistitiul GP
* locul I la Nationala AHPC
* locul 3 la Chpt de France
* locul 3 la Chpt de Bretagne
2010
* locul 2 la Nationala AHPC
* locul 2 la Cataglenn
* locul 1 la Raidul Quiberon

PREMII - ERIC DEFERT
2011
* Detinatorul recordului Atlanticului de singur, Clasa 40
* Detinatorul recordului turului Guadalupe
2010
* locul 4 la Campionatul lumii, Clasa 40
* Ruta Rhum
*  Castigatorul recordului SNSM
* locul 2 la Grand Prix de Dournenz
2007
* traversare Jacques Vabre, Clasa 40
* Campionatul solo in Franta, Cursa in Larg

LACATELE MARII
Gama de lacate Blue Adventure de la THIRARD vine din dorinta noastra de a proteja marea. Indragostiti inveterati ai acestui patrimoniu natural, am paricipat incepand cu 2000 la numeroase regate. Valorile de curaj si altruism, tenacitate si umilinta  fac ca aceasta forta a naturii sa ne inspire munca. Lacatele Blue Adventure reprezinta aceasta forta linistita si implicarea noastra pentru apararea marelui albastru. Lacatele marii arata atasamentul nostru profund si dorinta noastra de a ne angaja la protejarea marii Mediterane.


Daca putem spune ca padurile sunt plamanii omenirii, de asemenea putem spune asta si despre marile care acopera planeta. Primul plaman al planetei, oceanul constituie mijlocul natural prin care oceanul elibereaza oxigen prin vegetatia marina, mai mult decat padurile. Lacatele marii, Blue Adventure sun un ajutor indispensabil pentru apararea marelui albastru impreuna cu initiativa Expeditiei MED.