img img img img

Stiri despre Green Adventure

01 IULIE 2014
Reforest’action reuneste reusitele anreprenorilor in devenire
Viitorii Antreprenori nu este o retea de companii ca toate celelalte. Reuneste lideri de organizatii dornici sa integreze etica, duabilitatea si responsabilitatea in centrul activitatii sale.
Ca o companie cu o scop social, Reforest’Action este bucuroasa sa se alature Anreprenorilor in devenire, o miscare de mai mult de 720 de lideri ai fibrei optice grupati in jurul unei diagrame.


25 IUNIE 2014
In Senegal, elevii sarbatoresc dezvoltarea durabila
Ca in fiecare an in Senegal, elevii scolilor din Sokone asociaza proiectul de reimpadurire participand la zi interscolara organizata de partenerul nostru Kinome. Obiectiv : a alege cele mai bune mesaje de constientizare a dezvoltarii durabile, realizate in clase. Avand ca tema : « Apa ! De  ce ? Pentru cine ? », editia 2014 se reuneste la 7 iunie si aduna 60 de copii si profesori. In acest an, elevii din Sokone s-au intrecut in creativitate pentru a sarbatori dezvoltarea durabila.


24 IUNIE 2014
In aceasta vara, alegeti-va prietenii padurii !
Reforest’Action propune o idee de a cumpara responsabil pentru plimbarea in oras ca la plaja. Pentru doua perechi de papuci cumparate de la partenerul nostru Cariris, va fi plantat un copac in India. Cariris, marca braziliana celebra, a ajuns in Franta in iunie, cu mai mult de 100 modele de papuci. Pasteluri, culori vii si saturate.
Pasionatii de pantofi de vara au de unde alege ! In Franta, Cariris a ajutat continuu angajamentul social si de mediu pe care l-a initiat in Brazilia in parteneriat cu Reforest’Action. Astfel ca, la doua perechi de papuci cumparate, Cariris planteaza un copac in India.


10 IUNIE 2014
Nou : anunturile despre nasterile ecologice care planteaza copaci!
A planta un copac la nasterea unui copil este un gest simbolic care se regaseste din Antichitate. Colorati, delicati, gama de 50 categorii ofera creatii originale pentru satisfacerea gusturilor tuturor parintilor.

05 IUNIE 2014
Reforest’Action a sensibilizat mai mult de 100 000 colaboratori si clienti ai intreprinderilor incepand cu 2011.
Cu ocazia Zilei Internationale a Mediului, lumina reflectoarele este pe dimensiunea participativa a modelului nostru de reimpadurire. Dupa 2011, Reforest’Action, a plantat mai mult de 340 000 copaci multumita participarii a 500 companii de toate marimile si din toate sectoarele. Alt impact pozitiv a fost sensibilizarea a 100 000 colaboratori la problemele padurii si copacilor.

03 IUNIE 2014
Regenerarea naturala asistata in Peru
Proiectul sustinut de Reforest’Action in regiunea Piura la nord de Peru, a dat rezultate. Se arata in recenta decizie a Guvernului Regional de a se inspira din metoda Regenerarii Naturale Asistate (RNA) pentru a se multiplica in intreaga zona. RNA este o metoda traditionala care consta in interventiile umane care favorizeaza regenerarea naturala a copacilor si arbustilor si a ii proteja pe parcurusl cresterii. De exemplu, aceasta ia forma unor difuzoare vegetale care apar la sol in jurul copacilor. In 2013, mai mult de 15 000 copaci au fost pretejati de Reforest’Action  si partenerii si Kinome si AIDER iar alti 30 000 au prins radacinti.


02 IUNIE 2014
Deveniti observatori ai biodiversitatii padurilor franceze
Si daca actionati pentru a proteja padurile din zona voastra ? Observatorul Biodiversitatii Padurilor (OBF)  a luat nastere in mai. Misiunea sa : a contribui la Inventarul National al Patrimoniului Cultural (INPN),  baza de data oferind referinte asupra biodiversitatii in Franta.  Acest inventar a invitat ficare cetatean inregistreze biodiversitatea padurilor din zona sa.

12 MAI 2014
Reforest’Action doreste sa planteze 2 000 copaci in Yonne
Vinerea trecuta, Reforest’Action a pornit spre capul satului Bordes in Yonne. Obiectiv : plantarea a 2 000 copaci pe parcela domnului Solmon, un agricultor retras si contribuator la dezvoltarea biodiversitatii locale. Sub un cer cu nori schimbatori a avut loc plantarea. Pe terenul agricol de 2 hectare, necultivat de mai multi ani au fost plantate diferite specii de copaci : nuc, brad Douglas, pini negri de Calabria. Toti, inclusiv domnul Solmon, au participat activ la plantare, o echipa fiind formata din 2 persoane. Cei 2 00 copaci care au fost plantati vor dezvolta biodiversitatea locala.

07 MAI 2014
300 copaci plantati la Roche-Sur-Yon
La 9 aprilie, Reforest’Action, a plantat 300 copaci la Roche-Sur-Yon in Vendee. Este vorba de o tarla reimpadurita de 100 metri situata in jurul unei vechi ferme cu cladiri din piatra, in mijlocul unei zone de deal. Speciile plantate sunt cele care se gasesc de obicei in aceasta zone : aluni, artari, mosmon si altele.

Aceasta plantatie va contribui la dezvoltarea biodiversitatii locale si la asigurarea continuitatii dumbravii. Va seri la protectia suplimentare impotriva vanturilor de Nord asupra cladirilor destinate cresterii animalelor.
Acest proiect a vazut ziua datorita angajamentului Generatiei Internet, o agentie de dezvoltare pagini web cu sediul in Nantes si Solocal Group.


05 MAI 2014
Doi englezi fac cantece despre padure
Imaginati-va : un concert sub aer liber unde Doamna Natura este sefa de orchestra si interpreta, este explorarea pe care o realizeaza doi compozitori englezi. Dou-ul a dezolvat un sistem uimitor care difuzeaza o compozitie muzicala reprodcucand in timp real comportamentul locuitorilor padurii : plante, animale. Insecte.
Ati intels cantecul padurii ? Botezat « Simfonia Vie », experienta costa in instalarea unui fel de sunet subactivatic/scufundat in padure. Condus de Daniel Jones si James Bulley, doi compozitori englezi, proiectul a visat crearea unui concert natural in timp real, pornind de la viata padurii si activitatii locuitorilor sai.