img img img img

Thirard actiunile noastre

ACTIUNILE NOASTRE RSE
Demersul pentru mediul inconjurator
In cadrul demersului pentru mediul inconjuratorr, societatea THIRARD incearca sa puna in aplicare o politica de actiuni . Ansamblul dmersului nostru marcheaza o vointa de a reduce impactul produselor si activitatilor noastre asupra mediului inconjurator. Din ce in ce mai preocupat de mediu, THIRARD a implementat noi proiecte, ca :
- scrisoare verde
- cartusele de cerneala reciclabile
-  sortarea catonului in toate atelierele
- eliminarea solventilor CRM
- punerea in functiune a unui compresor de viteza variabila pentru reducerea consumului de energie motrica
- filtrarea si reciclarea uleiurilor
- optimizarea transporturilor
- Thirard utilizeaza de asemenea conceptia ecologica / proiectarea ecologica care favorizeaza utilizarea materialelor noi dar si reciclarea acestora
Avem o dorinta apriga de a ne pastra uzina-mama din Franta si in mod special in Picardie, leagan al afacerii noastre (si cunostiintelor  noastre).

Directia regionala a mediului inconjurator, a angajamentului si a locuintelor / Direcctia Regionala de Mediu, Planificare si a Locuintei

0 riscuri chimice

Thirard lucreaza cu asociatii sau colective
Sprijinim proiecte conform viziunii noastre asupra managementului colaborativ si a gestiunii pe termen lung a companiei. O filozofie a companiei bazata pe valorile angajamentului, autodepasirii, muncii in echipe si respectului lumii inconjuratoare, atat la nivel social cat si al mediului inconjurator.

Certificarea Afaq Afnor ISO 9001
pentru care anumite criterii ale mediului inconjurator (conceptie si dezvoltare, ameliorarea continua a proceselor, mediul de lucru…) sunt supuse auditului/ controlate si raspundem strict criteriilor de gestiune pentru deseuri si riscuri de poluare obligatorii in industrie.

Certificarea FSC
Certificarea FSC face parte din caietul de sarcini pe care l-am trimis furnizorilor nostri de ambalaje. Alegand un ambalaj Thirard prin care cartonul este certificat FSC (Forest Stewardship Council), contribuiti la gestionarea responsabila pe plan mondial a padurilor.

100% reciclabile
100% dintre resturile productiei companiei sunt reciclabile.
Procesul de reciclare al materiei prime si a deseurilor reciclate au fost puse treptat in aplicare dar procesul de constientizare trebuie sa continue.
Avem in vedere in mod serios utilizarea masinilor electrice pentru deplasarile pe distanta scurta si lunga. Un proiect care este in curs de studiere dar trebuie sa avanseze rapid.