img img img img

Thirard se angajeaza pentru protejarea mediului inconjurator

Thirard se angajeaza pentru protejarea mediului inconjurator

Din vointa sa de a se angaja pentru mediul inconjurator
THIRARD sustine aventurierii extremului, martori la evolutia si schimbarile mediului natural si purtatorii fundatiei pentru salvarea planetei.

Protejarea mediului inconjurator si salvarea patrimoniului cultural fac parte din provocarile majore ale secolului. Actiunile de prevenire sunt simple, nu complexe. Pentru a raspunde acestui mare proiect universal si pentru a raspunde urgentei, este importanta dotarea unui sistem cu valori importante, ca venturierii extremului care demonstreaza de fiecare data ca expeditia lor nu este imposibila, cu conditia asigurarii mijloacelor.


A face parte din Raid Adventure, nu inseamna doar realizarea unei performante sportive. Insemna inregistrarea performzntelor intr-un proces deschis si de schimbare. Este, de asemenea si dovedirea schimbarilor planetei. Poate fi si un aparator al biodiversitatii si cultururii/populatiilor. Inseamna a avea o vointa de neclintit, o implicare personala foarte puterinica si a actiona cu convingere. Inseamna a stii sa planifice proiectele pentru atingerea obiectivelor. Inseamna a avea ambitie dar a ramane umil. Inseamna in final a fi purtatorul valorilor ca angajamentul, transcendenta si respectul lumii inconjuratoare…
Proiectele Raid Adventure
Sunt in conformitate cu un ansamblu de principii de aventura extrrma rezultate din angajamentul nostru pentru protectia mediului si pentru respectul culturilor/populatiilor.
- Depasirea de sine este exemplara
- Valorile angajamentului si partajarea
- Munca in echipa
- Proiect structurat si respectat
- Abordare eco-responsabila
- Respectarea biodiversitatii si culturii
- A fi garant pentru valorile sportului si a fi o emblema sportiva
- Nu aduce atingere patrimoniului cultural imaterial al umanitatii/ sau contribuie la pastrarea patrimoniului cultural imaterial al umanitatii
- Nu aduce atingere mediului inconjurator si contribuie la protejarea acestuia
-  Ia probe si aduna informatii care pot ajuta orice abordare a mediului inconjurator si/ sau social si pentru respectarea drepturilor omului

Angajandu-se din nou, cu Nicolas Ferré si Benjamin Bachelet la Absa Cap Epic 2014, THIRARD sprijina o Raid Adventure plina de valori si depasire de sine si angajament. O viziune din respect pentru mediul inconjurator sprijinita de cei 2 biciclisti. O abordare deschisa si in serviciul unei cauze legitime.
- A participa la o aventura neobisnuita care cere pregatire, curaj, vointa si daruire pentru atingerea obiectivelor.
- A sprijini 2 campioni care, in afara explorarii, pornesc pentru descoperirea culturii Sud Africane.
- A ajuta asociatia « On T.E.D autrement » care lupta pentru a ajuta copiii bolanvi de autism si de de turlburari evazive de dezvoltare.

Din dorinta de a se angaja pentru mediul inconjurator si din respect pentru oameni, THIRARD o sprijina pe Linda Bortoletto in expeditia sa : din extrem in extrem, pentru o aventura umana in plina natura conservata pe terenurile de la sfarstul lumii.

- Un spirit de aventura care incepe din adeziuna principiului cooperarii franco-ruse pe de o parte si franco-american  pe de alta parte.
- O contributie la protejarea patrimoniului cultural imaterial al umanitatii in sprijinul unui proiect care vizeaza vorbirea cu oamenii aborigeni care vorbesc cu noi putin
- Un demers ecologic intr-un proiect care vizeaza parcurgerea unor zone sau unde natura este conservata, limitand mijloacele de transport poluante
- Un proiect de explorare aventuros, care ne indruma prin zone putin cunoscute/ necunoscute si in care colectarea informatiilor este foarte dificila.