img img img img

Thirard se angajeaza pentru protejarea oceanului

THIRARD SE ANGAJEAZA PENTRU PROTEJAREA OCEANULUI

Sprijina dependentii de ocean in tentativele lor de a obtine recorduri
Thirard sprijina valorile lor sportive si implicarea petru respectul social si de mediu pentru planeta, incarnate in aventurierii extremi.
-Thirard promoveaza valorile afirmate de Eric Defert si Pierre-Yves Durand, depasirea de sine si angajamentul total pentru reusita tuturor proiectelor, recunoasterea muncii in echipa pentru atingerea obiectivelor, vointa de a avea obiective ambitioase dar respectuoase pentru planeta.
-Thirard se mobilizeza pentru protejarea biodiversitatii marine si a luptei contra deseurilor din mare. O tema importanta pentru cei 2 capitani.

Se angajeaza in parteneriat cu Ocean Addict
Participa la un program pedagogic pentru incurajrea copiilor de a crede in visurile lor, pentru implicarea intr-o aventura la care ajutorul reciproc este necesar pentru reusita proiectului si constientizarea respectului pentru mediul inconjurator.
Abordarea educationala : pentru a intalni copii in cadrul unui proiect scolar de sensibilizare pe 3 axe/domenii :  
- Importanta realizarii visurilor si importanta satisfactiei, dupa concretizarea visurilor.
- de a arata partea/latura umana din proiecte, oamenii care dau si impart timp, ajutorul reciproc fara de care nimic nu este posibil…
- Constientizarea cu privire la respectul fata de mediu


Al 2-lea aspect al proiectului : A da oportunitatea copiilor de a se angaja sa isi urmeze visurile.
- Copiii isi detin visurile
- Desenele vor fi imprimate pe barca
- Desenele vor pqrticipa si pentru a promova si incuraja copii sa isi urmeze visurile

Sponsorizarea albastra 2013 : Prin sprijinirea Expeditiei MED, va mobilizati pentru protejarea biodiversitatii marine si a luptei contra deseurilor din mare.


Interdependenta dintre om si mare este inevitabila. Marile si oceanele care ocupa 72% din suprafata Terrei sun indispensabile umanitatii. Ele joacca un rol important in echilibrul social, economic si al mediului inconjurator in lume. Cu toate acestea, gestul nostru de a gestiona acest patrimoniu este in deriva.

Dupa 2000, THIRARD a sprijinit numerosi aventurieri pe mare. Capitanii pe care i-am sprijinit in cursele lor, Vendee Globe pe care l-a traversat Jacques Vabre au fost din pacate martori ai dezastrului cauzat de om in mare. O lacrima in pasiunea noastra pentru mare.

O dragoste pentru marele albastru se dovedeste a fi pe deplin devotata angajamentului nostru in Blue Adventure. Deci, pentru 2013, nu este cursa care se joaca impotriva timpului... este timpul pentru a actiona,

Intalnirea cu Expeditia Med este semnificativa pentru angajamentele noastre incluzand componente pedagogice si un portret stiintific.
-Un plafon; constituie un ansamblu de prelevare si observare pentru a studia impactul activitatii noastre asupra Mediteranei,
- Halifax pentru ambrcatiunim barca stiintifica a Expeditiei Med.

- un grup de cercetatori si voluntari pentru echipaj,
- pe uscatm o echipa stiintifica si pedagogica care face legatura cu partenerii si centrele de cercetare implicate in aceasta misiune
Sponsorizarea albastra 2013 : se angajeaza la partile Expeditiei Med, de a participa la un program stiintific si la o campanie e sensibilizare asupra poluarii din cauza plasticului.


A informa si a face cunoscuta misiunea si rezultatele Expeditiei Med :

- Un studiu stiintific despre abundent si pericolul micro-deseurilor de plastic care plutes si se aduna in Mediterana.
- O campanie de prevenire pentru constientizarea populatiei asupra efectului negativ al plasticului in mare si necesitatea reducerii deseurilor.
- O colectie de date asupra biodiversitatii realizata in timpul campaniilor pe mare
- O campanie de durata pentru a tese/lega o retea de centre de cercetare si de asociere a mediului inconjurator, mobilizata pentru protejarea bodiversitatii marine in Mediteana si pentru lupta contra deseuilor in mare.

Pentru a servi ca un canal de comunicare si marturie a initiativelor Exxpeditiei MED :

- A fi un releu al operatiunii « 1 million de clicuri pentru salvarea Mediteranei ».
- Difuzarea publicatiilor stiintifice anuale
- A face cunoscuta actiunea voluntarilor eco
- A face o donatie
- A participa la evenimente organizate de Expeditia MED (conferinte, participari stiintifice…)

Mai este un drum lung de parcurs si in multe moduri de a prinde valul Aventurii Albastre/ Blue Adventure