img img img img

Thirard se angajeaza pentru protejarea padurii

Participand la replantarea partilor Reforest Action, THIRARD afirma implicarea in protejarea mediului inconjurator.

Dupa cativa ani, am pus in aplicare o politica de reciclare in companie. 100% din resurile productiei sunt reciclabile si ne indrumam echipele sa recicleze deseurile si hartiile. Mediatizarea speciilor pe cale de disparitie din cauza defrisarii a dezvaluit amploarea situatiei. Internetul a permis diminuarea consumului hartiei dar cu toate astea, utulizarea ei este in continuare incontrolabila iar reciclarea ei nu este inca un reflex/ o obisnuinta. Necesita timp ca acest lucru sa devina o obisnuinta. Trebuie sa mergem destul de departe in angajamentul nostru pentru integrarea programului de replantare. Trebuie sa gasim un partener care sa conceapa si sa abordeze replantarea in intregul ei.


Marsul Reforest Action era in concordana perfecta cu dorinta noastra de implicare. Specializarea Reforest Action sunt proiectele care urmeaza un ansamblu de criterii care iau in considerare constrangerile de mediu locale si globale, dar si realitatile sociale si economice.


Parcela din Sokone : actiune locala si impact global. Sokone este o localitate din delta din Saloum , la sud de Senegal.

Defrisarea, extragerea zilnica de carbuni si extinderea terenurilor agricole pentru culturi era importanta. Desertificarea a saracit si a distrus solurile. Replantarea si agroforesteria vor permite dezvoltarea economica, sociala si ecologica a satelor, care le este profitabila si terment scurt dar si lung. Acest program participa, cu toata umilinta, la reimpadurirea mondiala care ajuta la echilibrul planetei. 30 milioane de hectari dispar in fiecare ani fiind echivalentul sprafetei Portugaliei. Daca Europa ar planta mai multi copaci deca tar taia, Africa are cele mai mari rate  de defrisare din lume de 0,5% din padurile sale care dispar in fiecare an (Sursa : Reforest Action) .

Se angajeaza la partea Reforest Action
Este o deschizatura penru restaurarea padurilor si ajutarea mediului inconjurator, c u tot ce il face util pentru om :
* Copacii sunt selectionati in functie de necessitatile mediului si contrastele socio-economice. Populatia locala este implicata in alegerea speciilor de copaci.
* Fiecare plantatie este insotita de experti si relee locale
* Proiectele sunt realizate respectand si favorizand biodiversitatea. O buna gestionare a reimpaduririi restabilestele habitatele, biodiversitatea animala si vegetala.
* Populatiile locale sunt instruite in problema reimpaduririi, in intretinerea si valorizarea copacilor plantati.
* Fiecare proiect se inscrie intr-un demers pe termen lung : buna functionare a proiectului este monitorizata mai multi ani pentru masurarea beneficiilor.
* Plantarea copacilor este utilizata in agroforesterie pentru ajutarea populatiei locale.
* Replantarea permite de asemenea si  productia fructelor care inseamna o alimentatie diversificata si venituri suplimentare, medicamente naturale, lemn pentru diverse servicii si constructii, gardurii vii pentru protejarea campurilor agricole de animale…
* Replantarea favorizeaza creearea unei noi economii centrate pe valorizarea serviciilor si produselor padurii.
* Fiecare proiect se inscrie pe termen lung : buna functionare a proiectului este urmarita mai multi ani pentru observarea beneficiilor.
* Global, reimpadurirea este favorabila climatului (umiditate, reducerea temperaturii, producerea oxigenului, stocarea dioxidului de carbon…)
* Ansamblul actiunii initiate de Reforest Action contribuie la protejarea si echilibrarea mediului inconjurator la nivel global.
* Actiunile Reforest Action si ale 5 Continents se inscriu intr-un demars structural (certificat de programul « Sa plantam pentru Planeta Natiunilor Unite) si o viziune pe termen lung pentru pastrarea patrimoniului mondial.